«Αν στις 5 Ιουνίου δεν έχουμε συμφωνία, πρώτα θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές επιμένουν σε μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

«Στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής, εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία», είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. «Δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε».

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων», χαρακτήρισε δε ως «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας» τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ.

«Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός» εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα προτεραιότητα της κυβέρνησης έναντι της δόσης του ΔΝΤ είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

«Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα στο κόμμα και όλες τις εναλλακτικές λύσεις» επισήμανε.