Στον ερχομό των έξι Rafale στην Ελλάδα, αύριο Τετάρτη, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Instagram, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει, στις 12:30, στην τελετή παραλαβής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Τα πρώτα έξι (από τα συνολικά 24) υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale με τα σύμβολα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στα φτερά τους φθάνουν επιτέλους στη χώρα μας. Αύριο, νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας και θα είναι επιχειρησιακά έτοιμα για τις πρώτες ακολούθως πτήσεις στο Αιγαίο ώστε να κάνουν επίδειξη ισχύος στη γειτονική Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πριν από την προγραμματισμένη τελετή παραλαβής στην αεροπορική βάση, τα μαχητικά θα πραγματοποιήσουν διέλευση πάνω από την Ακρόπολη προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα στους Έλληνες πολίτες ότι θα πρέπει να αισθάνονται ακόμη ασφαλείς καθώς οι αιθέρες επιτηρούνται από τα πιο εξελιγμένα αεροπλάνα στον κόσμο.