Την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ, σε αμοιβαία επωφελή βάση, αλλά και με την αντίληψη της προαγωγής της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της εθνικής επετείου του Ισραήλ, που διοργάνωσε η ισραηλινή πρεσβεία.

Στην εκδήλωση γιορτάστηκε η συμπλήρωση των 67 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και 25 χρόνων πλήρων διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Προσβλέπουμε στη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών εντός του 2015, το οποίο θα λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και ως επιστέγασμα της συνεργασίας μας, είπε ο κ. Δραγασάκης.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, λέγοντας ότι συνιστά ισχυρό και ζωντανό σύνδεσμο που πρέπει να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί ιδιαίτερα υπό το φως της συγκυρίας στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό, είπε ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παραμένουν στο πλευρό των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης,, της λύσης των δύο κρατών που θα εγγυάται την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών και θα συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Πρόσθεσε δε, ότι μια ταχεία επανέναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων θα συνιστούσε σημαντικό θετικό βήμα.
Η πρέσβης του Ισραήλ Ιριτ Μπεν Αμπα, αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, επί της πρωθυπουργίας του οποίου το 1990 αναβαθμίστηκαν πλήρως οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις , προσθέτοντας πάντως, ότι φτάσαμε στο 2010 για να επανεκκινήσουν και να αναβαθμιστούν οι γεωστρατηγικές μας σχέσεις με έμφαση στον πολιτικό διάλογο, την ενίσχυση της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, την άνθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών , την οικονομική και την τουριστική συνεργασία.

Μίλησε για την κοινή κληρονομιά που μας άφησαν οι δύο λαοί και τη συμβολή τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για να καταλήξει ότι αποστολή μας είναι να φέρουμε τους δύο λαούς πιο κοντά και κυρίως τους νέους. Κλείνοντας ευχήθηκε στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, ειρήνη, ευημερία και φιλία καθώς αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις και και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε για αδικαιολόγητη παράλειψη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τη μη αναγνώριση του Ισραήλ, με την αντίληψη ότι επειδή είχαμε καλές σχέσεις με τους Παλαιστίνιους και τους Άραβες δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αναγνώριση. Όλες οι ανησυχίες απεδείχθη ότι δεν στηρίζονταν στην πραγματικότητα. Διατηρήσαμε και διατηρούμε καλές σχέσεις με τους Άραβες και οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν υπέρ της στενότερης σχέσης των δύο χωρών, υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ο υφ. Άμυνας Ν. Τόσκας, η αν. υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, οι πρώην υπουργοί Ν. Δένδιας, Β. Κικίλιας, Ευ. Στυλιανίδης, Ολ. Κεφαλογιάννη, Σ. Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και άλλοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, μέλη της εβραϊκής κοινότητας, φίλοι.