Η μελέτη για τις ΜΕΘ και τη θνητότητα κατά την πανδημία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, ούτε και σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το αν ήταν σε γνώση η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα πριν την επίσημη δημοσιοποίησή της.

Η μελέτη διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνει τις γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνητότητα όταν το σύστημα υγείας δέχεται πίεση αλλά και για τις αδυναμίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί στη διαφορά ποιότητας υπηρεσιών και έχει μιλήσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΕΣΥ.

«Σκόπιμα με τρόπο χυδαίο και ευτελή τρόπο ο κ. Τσίπρας επικεντρώνει στο θέμα των ΜΕΘ και η κοινωνία ξέρει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει ο κ. Μητσοτάκης», είπε ακόμα.

Για το αν παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού ο κ. Τσιόδρας είπε ότι είναι ο πιο στενός και o βασικός συνεργάτης σύμβουλος του πρωθυπουργού από την ομάδα των επιστημόνων. Τιμά την συνδρομή και τις γνώσεις του και ούτε μια στιγμή δεν υπονόμευσε τον κ. Τσιόδρα όπως άλλοι επί σειρά μηνών αμφισβητούσαν την επιστημονική του γνώση και την κατάρτισή του και τον υπονόμευαν ανοικτά.