Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου απηύθυνε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις δύο αρχές από τις οποίες διέπεται η εκλογική διαδικασία.«Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θεωρούν ότι μπορούν να εκφραστούν μέσα από το ΚΙΝΑΛ, ανεξάρτητα από τις πρόσφατες πολιτικές τους επιλογές και κομματικές προτιμήσεις. Θα πρέπει όμως να αποκτήσουν έστω και προσωρινά μια οργανική σχέση με την παράταξη. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ψηφίσει στη “ζούλα” και μετά “μην τον είδατε τον Παναή”. Γι αυτό και υπάρχει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που λέει ρητά ότι πρέπει να εγγραφεί στο μητρώο μελών ή φίλων όποιος προσέλθει να ψηφίσει» είπε.

Ο Μανώλης Όθωνας πρόσθεσε ότι «πέρα από την εγγραφή στο μητρώο θα συναινέσουν οι ψηφοφόροι στην διαχείριση του μητρώου και στη δημοσιότητα ενδεχομένως του καταλόγου ψηφισάντων, αν ο πολιτικός φορέας το αποφασίσει, σεβόμενος πάντα το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Ο Μανώλης Όθωνας είπε ότι «ο πήχης είναι στον αριθμό των ψηφοφόρων του 2017 -περίπου στις 200.000- δεν θα είναι καταστροφή το λίγο λιγότερο, θα είναι μεγάλη επιτυχία το λίγοι περισσότεροι».

Όσον αφορά στο κλίμα ενότητας, που άφησε ως παρακαταθήκη η Φώφη Γεννηματά, ο κ. Όθωνας τόνισε ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτή η εσωκομματική διαδικασία που είναι στην εξέλιξη, παρά τους πειρασμούς και τις παγίδες, έχει κρατηθεί σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, που προοιωνίζει ότι δεν θα υπάρχουν ζητήματα ούτε την επόμενη ημέρα.

«Είναι θεμιτό ο κάθε υποψήφιος να προβάλει τη δική του ατζέντα ακόμα και τη διαφοροποίησή του σε διάφορα θέματα αιχμής σε σχέση με άλλους υποψηφίους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι πολίτες θα επιλέξουν αυτόν που θεωρούν ότι τους εκφράζει καλύτερα» κατέληξε.