Ο αριθμός, ο χρόνος διεξαγωγής και η θεματολογία των ντιμπέιτ μεταξύ των έξι υποψηφίων για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις πέντε το απόγευμα.

Παρόντες δεν θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης, αλλά θα βρίσκονται εκεί αντιπρόσωποι τους προκειμένου ο καθένας να θέση τους δικούς του όρους στις τηλεμαχίες.

Το μεγαλύτερο αριθμό τηλεμαχιών αναμένεται να προτείνει η πλευρά του Παύλου Γερουλάνου που θα εκπροσωπηθεί διά του υπεύθυνο επικοινωνίας της καμπάνιάς του, Μιχάλη Λούπη. Θυμίζουμε ότι βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει ζητά την διεξαγωγή τεσσάρων ντιμπέιτ σε ισάριθμες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κίνημα Αλλαγής

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα θέσει όριο στον αριθμό των ντιμπέιτ για τον πρώτο γύρο τον εσωκομματικών εκλογών, ωστόσο επικεντρώνεται στον Β’ γύρο και θα ζητήσει να υπάρξουν δύο debate μεταξύ των δύο φιναλίστ, θεωρώντας ότι ένας εξ αυτών θα είναι ο ίδιος.

Από τη μεριά του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ζητήσει την διεξαγωγή 2+1 ντιμπέιτ όπου τα δύο θα γίνουν πριν τον πρώτο γύρο τον εσωκομματικών εκλογών της Πέμπτης Δεκεμβρίου και το τρίτο κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου μεταξύ των δύο προσώπων που θα έχουν επικρατήσει.

Ο Παύλος Χρηστίδης με επιστολή που έχει ήδη στείλει στην επιτροπή προτείνει να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ, ένα σε κάθε γύρο, χωρισμένα σε ενότητες όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μιλήσουν για την δημοκρατία και τις οικονομικές ανισότητες, την εξωτερική πολιτική και την εσωκομματική λειτουργία του κόμματος.

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συμφωνεί επίσης στο να υπάρξουν ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων χωρίς να καταθέτει συγκεκριμένο αριθμό, ενώ αναλογεί είναι και η θέση του πρώην υπουργού και διεκδικητή της αρχηγίας, Χάρη Καστανίδη.