Διευκρινίσεις για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους έδωσε η Μίνα Γκάγκα υπογραμμίζοντας πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο σε σύγκριση με όσους το έχουν κάνει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εστίασε στα χτεσινά λεγόμενά της σε τηλεοπτική εκπομπή για τους ανεμβολίαστους που προκάλεσαν αντιδράσεις. «Αυτό που είπαμε και εννοούσα ήταν ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε πολύ περισσότερο. Δύο λεπτά αργότερα από την πρώτη φορά που καταλάθος είπα ”εμβολιασμένοι”, είπα πως οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο» σημείωσε. «Και στην Ελλάδα και παντού στον κόσμοι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο και καταλήγουν, είναι σαφώς μια ”πανδημία ανεμβολίαστων”».

Σε ό,τι αφορά τις αντοχές του συστήματος Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε: «Ενισχύουμε το σύστημα και τους ανθρώπους του οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια εργάζονται αδιάκοπα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις τις οποίες προσθέτουμε στο σύστημα».

Σύριγγα και δοχείο με δόση εμβολίου

«Τα κρούσματα είναι έως και τριπλάσια από πέρυσι, όμως οι νοσηλευόμενοι είναι λιγότεροι»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε για ακόμη μια φορά τη σημασία την τήρηση των μέτρων και του εμβολιασμού. «Τα κρούσματα είναι έως και τριπλάσια από πέρυσι, όμως οι νοσηλευόμενοι είναι λιγότεροι. Αυτό δείχνει τη μεγάλη δυνατότητα του εμβολιασμού να προλάβει: κατά πλειονότητα όσοι εμβολιασμένοι προσβάλλονται από τον ιό, δεν έχουν συμπτώματα και δεν εκδηλώνουν βαριά νόσο» υπογράμμισε.

«Να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε τις επαφές μας»

«Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές μας, να κάνουμε τεστ όπου και όταν χρειάζεται. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την πρώτη δόση και όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν 6 μήνες να κάνουν την τρίτη δόση» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

Αναφερόμενη δε στις αντοχές του συστήματος Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε: «Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις τις οποίες προσθέτουμε στο σύστημα».