Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης, του ευτελισμού των θεσμών και της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος» από το 2019 που εξελέγη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ένθεν, πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και έγινε δεκτή από το Κοινοβούλιο.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε τα πρόσωπα που θα προτείνουν ως μέλη της Επιτροπής το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμη τους βουλευτές με τους οποίους θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες Κοινοβουλευτικές Ομάδες στις εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, το Κίνημα Αλλαγής που αυτό τον καιρό έχει ρίξει το βάρος στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, αναμένεται να προτείνει ως μέλος της Επιτροπής τον βουλευτή Επικρατείας Γιώργο Καμίνη. Από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος προκρίνει τη βουλευτή Λέσβου Μαρία Αποστόλου – Κομνηνάκα. Από το ΜέΡΑ25 θα προταθεί ο βουλευτής του Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών Κλέων Γρηγοριάδης, ενώ η Ελληνική Λύση θα εκπροσωπηθεί από τον Βασίλη Βιλιάρδο, βουλευτή Επικρατείας του κόμματος.

Θυμίζουμε ότι ο αριθμός των εκπροσώπων κάθε κόμματος σχετίζεται με την κοινοβουλευτική δύναμη του καθενός και πως η Νέα Δημοκρατία θα έχει ως μέλη τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Γιάννη Μελά, τον Παναγιώτη Νικολακόπουλο, τον Φίλιππο Φόρτωμα, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Βασίλη Υψηλάντη, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τον Βασίλη Σπανάκη, τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη, τον Τάσο Μπαρτζώκα, την Παρασκευή Βρυζίδου και τον Γιάννη Ανδριανό. Εισηγητής θα είναι ο Δημήτρης Καιρίδης, ενώ για πρόεδρος αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τέλος, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα μετέχουν οι Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Μίλτος Χατζηγιαννάκ