Για την επέτειο του Πολυτεχνείου που όπως τόνισε πρέπει να εορταστεί ειρηνικά μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (15/11) ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ παράλληλα εστίασε στην εγκληματικότητα και την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε «πρέπει να είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός». Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης».

Μιλώντας δε για την παρουσία της αστυνομίας, σημείωσε ότι η δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. είναι να συμβάλλει με τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να υπάρχει τάξη. 

«Μετά την καραντίνα ήταν φυσιολογικό να υπάρξει απελευθέρωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας»

Κάνοντας ειδική αναφορά στην έξαρση της εγκληματικότητας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε στον ΣΚΑΪ πως «μετά το τέλος της καραντίνας, ήταν φυσιολογικό να υπάρξει απελευθέρωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας». «Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις γειτονιές» συμπλήρωσε.

«Το υπουργείο διέθεσε 1000 πρόσθετους αστυνομικούς και αύξησε τα περιπολικά, τα οποία κάθε νύχτα από τις 12 πμ. έως τις 6πμ. θα βρίσκονται στις γειτονιές» εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά τις συμμορίες ανηλίκων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως είναι ένα πολύ αρνητικό και ανησυχητικό φαινόμενο, όμως, η αστυνομία θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Κλείνοντας ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για τον αστυνομικό από τα Τρίκαλα που φέρεται να ασέλγησε στην 4χρονη κόρη του λέγοντας ότι έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. «Τέτοια άτομα δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ. και θα φύγει από το σώμα» πρόσθεσε.