«Η αξιωματική αντιπολίτευση, παρέχει στην κυβέρνηση πολιτική στήριξη, για να κάνει αυτό που είναι εθνικά επιβεβλημένο για τη χώρα και να ζητήσει μια μορφή παράτασης του προγράμματος», δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στο ερώτημα με ποιο τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τη στηρίζουμε δίνοντάς της μία διέξοδο και μία πολιτική κάλυψη σε αυτό που πρέπει να κάνει και το οποίο είναι εθνικά επιβεβλημένο για τη χώρα. Και αυτό που είναι εθνικά επιβεβλημένο για τη χώρα είναι πάντως την Παρασκευή να μην οδηγηθούμε σε τελική ρήξη. Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Προσφέρουμε πολιτική κάλυψη και πολιτική στήριξη. Είναι λίγο αυτό; Το είχαμε ποτέ εμείς 2,5 χρόνια;»

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. «Η προσωπική μου άποψη είναι αν δεν γίνει τώρα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δεν μπορώ να φανταστώ πότε θα γίνει. Η χώρα είναι σε μία εξαιρετικά κρίσιμη φάση και πρέπει όλοι να τοποθετηθούν. Και σήμερα ακόμα η χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και αύριο να εκλεγεί καινούργιος Πρόεδρος, ο καινούργιος Πρόεδρος δεν θα έχει αναλάβει ακόμα και ο κ. Παπούλιας σήμερα έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Και κατά την άποψή μου θα έπρεπε αυτό το πράγμα να γίνει και θα έπρεπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να το επιδιώκει, να γίνει αυτή η συζήτηση».