Στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, καθώς και στις πλημμύρες στην Εύβοια αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/10) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σκρέκας απαρίθμησε τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που ανακοινώσε η κυβέρνηση:

  • Διπλασιασμός επιδόματος ρεύματος
  • Έκπτωση φυσικού αερίου
  • Νέα διευρυμένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης (ποσό: 100 ευρώ έως 750 ευρώ)

«Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως προς το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.

«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», διαμήνυσε ο κ. Σκρέκας.

Σκρέκας για Εύβοια: Η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες

Αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Εύβοια, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως είναι σε στενή συνεργασία με τα δασαρχεία. «Έχουμε ήδη κινητοποιηθεί άμεσα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των κορμών από τις επικίνδυνες εκτάσεις», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Γίνονται έργα σε τέσσερις υδρολογικές λεκάνες, οι τρεις από αυτές στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και μία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από μία σεζόν ξεκινούσαν τα έργα, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.