Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χανίων είχε προγραμματίσει για σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ωστόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, δεν επέτρεψε να γίνει η συνάντηση στην ειδική αίθουσα που είχε ζητηθεί, με το αιτιολογικό ότι οι παρόντες θα ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο κ. Πολακης, επιτέθηκε στον διοικητή, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως φασιστικού χαρακτήρα, καθώς «ο διοικητής του νοσοκομείου, με πρόσχημα τα μέτρα για την πανδημία, ουσιαστικά μου απαγόρευσε να απευθυνθώ στους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει διαπιστευτήρια στον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη».

Και πρόσθεσε: «εν είναι γιατί θέλει να προφυλάξει κανέναν, είναι άλλη μια αντίληψη του πώς θέλουν να εργαλειοποιήσουν την πανδημία για να χτυπήσουν τα οποιαδήποτε δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα και κανένας Λουδοβίκος δεν είναι αιώνιος». Κατά τον ίδιο, η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. «Οι υπάλληλοι βγαίνουν σε αναστολή χωρίς να έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα και χωρίς να λαμβάνουν χρήματα, ενώ μετά από ένα μήνα μπορεί να απολυθούν» όπως είπε.

Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να επαναφέρει τους ιδιώτες στα νοσοκομεία. Ξαναβάζουν τους εργολάβους – τρωκτικά στα εργαστήρια, την καθαριότητα, ακόμα και στο ΕΚΑΒ. Οι 9.000 από τους 13.700 νεκρούς της πανδημίας πέθαναν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπήρχαν θέσεις. Βάλανε δύο αναπνευστήρες και δύο μόνιτορ και το βάφτισαν ΜΕΘ. Μέχρι και η Γιάννα Αγγελοπούλου τους είπε ότι τους έδωσε 18 κρεβάτια και δεν έχουν λειτουργήσει».

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Πολάκης εδώ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.