Ενωτική παρέμβαση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος πραγματοποίησε ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάσπαση της παράταξης.

«Οι Έλληνες πολίτες βρέθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια στη δίνη της σφοδρότερης οικονομικής και όχι μόνο κρίσης από τη μεταπολίτευση και υπέστησαν κοσμογονικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο της δημόσιας και ιδιωτικής τους ζωής.

Σε λίγες ημέρες και ενώ η κρίση αυτή ακόμα σοβεί, θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες και να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός, τονίζοντας ότι «σε αυτή την περίοδο, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πορευτεί διαιρεμένο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να στείλει το λάθος μήνυμα ότι η μάχη είναι για τα ιμάτια του κόμματος και όχι για το καλό της πατρίδας.

Ο καταστροφικός κύκλος της εσωστρέφειας και των κομματικών στρατών που άνοιξε το 2007 πρέπει επιτέλους να κλείσει και το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει σελίδα, εάν θέλει να υπάρχει και στο μέλλον.

Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πορευτεί ενωμένο προς την κάλπη, ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δρόμος μαρτυρίου (=Via Dolorosa)».