«Η δολοφονία της φώκιας – συμβόλου της Αλοννήσου, του κοινωνικού και διάσημου διεθνώς «Κωστή», αποδεικνύει έμπρακτα σε πιο σημείο έχει οδηγήσει τη χώρα μας η Κυβέρνηση», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του, επισημαίνοντας πως «για μια ακόμα φορά διασυρόμαστε διεθνώς και για το Μαξίμου… πέρα βρέχει».

«Δεν πρόκειται μόνο για ένα ακόμα θύμα της ελληνικής πανίδας από τα εκατοντάδες που εξοντώνονται διαρκώς. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ζώο αλλά και «γέφυρα» με το ανθρώπινο είδος, που σκοτώθηκε προκλητικά» τόνισε το ΚΙΝΑΛ.

Και συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Το περιστατικό επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά όσα επανειλημμένα καταγγέλλουμε για την κυβερνητική πολιτική. Περιβάλλον δεν είναι το κέρδος, η επιχειρηματικότητα και η στρεβλή ανάπτυξη. Περιβάλλον είναι οι αρχές, οι αξίες, η παιδεία, η αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο. Είναι η μη βία και ο σεβασμός της ζωής».

Και καταλήγει: «Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την Κυβέρνηση να εντοπίσει και να οδηγήσει άμεσα στη δικαιοσύνη τους δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.