«Ο αγροτικός μας τομέας ξεκινά την καινούργια χρονιά με μεγαλύτερη αισιοδοξία, σαφώς καλύτερη προετοιμασία, από καλύτερες θέσεις και ελπιδοφόρες προοπτικές στο να καταστεί φορέας μιας δημιουργικής αντίληψης στη χώρα» ανέφερε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης.
Ο κ. Καρασμάνης επισκόπησε το περιεχόμενο του «Εθνικού Φακέλου» για τη νέα ΚΑΠ και τόνισε πως ο αγροτικός τομέας, άντεξε στην οικονομική κρίση «με ελάχιστες απώλειες». Πλέον, τα 20 δισ ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα «μετά την ισχυρή παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά», όπως τόνισε ο υπουργός, αναμένεται να απορροφηθούν για άμεσες ενισχύσεις και διαρθρωτικά προγράμματα.

Πέραν αυτών, «ήδη “τρέχουμε”» προγράμματα, όπως αυτό της ενίσχυσης των νέων αγροτών, όπου 11.116 παραγωγοί θα λάβουν ενισχύσεις 194 εκ. ευρώ (το 70% των χρημάτων θα δοθεί φέτος). Από την 1η Οκτωβρίου του 2014 και μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει στους αγρότες μας περίπου 1,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892,5 εκ. αφορούν την πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ άλλο 1,5 δισ. θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβάνοντας τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2013 και του 2014. Όλα αυτά προσδίδουν μια εικόνα της οικονομικής ρευστότητας στην ύπαιθρο αυτήν την περίοδο» ανέφερε ο κ. Καρασμάνης και κατέληξε:

«Τώρα που μετά από δυόμισι χρόνια σκληρής πάλης με κύματα βουνά, βλέπουμε επιτέλους στεριά, τώρα που επιτέλους βλέπουμε να έχουν πιάσει τόπο οι τιτάνιες προσπάθειες και οι θυσίες του λαού μας, τώρα είναι που χρειάζεται να κλείσουμε μάτια και αφτιά στις σειρήνες της ανευθυνότητας που μας ζητούν να πισωγυρίσουμε στο χθες, στο σημείο μηδέν από όπου ξεκίνησε ο εφιάλτης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.