Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ανεπαρκή αριθμό των εμβολιασμών «την έχει ο κ. Μητσοτάκης και είναι ώρα να την αναλάβει αντί να τη μεταθέτει αλλού» επισημαίνει με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «οι δυσμενείς εξελίξεις στην πανδημία διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα και επαναφέρουν τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του, στην σκληρή πραγματικότητα».

Παράλληλα η επικεφαλής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ο εμβολιασμός του πληθυσμού δεν προχωρεί ικανοποιητικά. Ακόμη και σε ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν υπερβαίνουν το 40%».

Γι’ αυτό, προσθέτει, «απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει, με εκστρατεία ενημέρωσης, κινητές μονάδες και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ώρα να την αναλάβει αντί να την μεταθέτει αλλού. Αντί να διχάζει και να απειλεί, οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην συνεννόηση και τη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της πανδημίας».