Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε πως το εργασιακό νομοσχέδιο δημιουργεί ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που ανταποκρίνεται  πλήρως στις ανάγκες των εργαζόμενων του 21ου αιώνα, διευρύνοντας πολλά υφιστάμενα δικαιώματα και δημιουργώντας πολλά νέα. 

Τόνισε, πως ο νέος νόμος προβλέπει την διεύρυνση του δικαιώματος διευθέτησης εργασίας σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, εισάγει επισήμως την τηλεργασία, αλλά και το δικαίωμα αποσύνδεσης του εργαζόμενου, αυξάνει τις άδειες και τις κατηγορίες απαγόρευσης της απόλυσης και καθιερώνει την ψηφιακή κάρτα ενάντια στην αδήλωτη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες. Αναφέρθηκε επίσης, στον συνδικαλισμό που περνάει και αυτός στην ψηφιακή εποχή με ηλεκτρονικά μητρώα και ψηφοφορίες, αλλά και στο δικαίωμα της απεργίας που πλέον έχει κανόνες και δεν ασκείται σε βάρος της κοινωνίας. 

Η Έλενα Ράπτη έκανε ειδική αναφορά στην ιδιαίτερη προστασία που εισάγει ο νέος νόμος ενάντια στη βία και σεξουαλική παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ειδικές διατάξεις και συγκεκριμένες υποχρεώσεις στους εργοδότες ενώ κλείνοντας, κάλεσε τους συναδέλφους της βουλευτές να υπερψηφίσουν το νόμο που όπως ανέφερε «συμφιλιώνει την προσωπική με την επαγγελματική ζωή και κοιτά προς το μέλλον».

Δείτε την ομιλία στο σύνδεσμο: 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στη Βουλή, στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και…

Posted by Elena Rapti on Wednesday, June 16, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.