Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου παρέστη ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της κυβέρνησης, καθώς επίσης και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μάλιστα συναντήθηκαν μεταξύ άλλων, με την νεαρή κάτοικο της περιοχής και πρωτοετή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Άννα Χριστοφόρου, η οποία παρακολούθησε το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Πληροφορικής από οπλίτες θητείας του νησιού και πέτυχε τον στόχο της.

Ο κ. Στεφανής απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την τιμή που αισθάνεται να εκπροσωπεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ολόκληρης της επικράτειας. Ακολούθως, επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Γεραπετρίτη, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΞΕΝΟΣ», παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβροσίου και επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάσου.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Κάσο από τον δήμαρχο κ. Μιχαήλ Ερωτόκριτο, εκπροσωπήθηκαν επίσης η Βουλή των Ελλήνων, πολιτικά κόμματα, το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΝ, Σώματα Ασφαλείας και φίλοι δήμοι.

(Πηγή φωτογραφιών: ΥΠΕΘΑ)