Μετά το επιτυχημένο στήσιμο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ζάππειο Μέγαρο, καθώς επίσης και την έναρξη του διαλόγου πολιτών για τη Διάσκεψη που αφορά το μέλλον της Ευρώπης, το επόμενο μεγάλο ανάλογο στοίχημα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη θα αφορά όπως μαθαίνουμε την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EuroMed7 που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η EuroMed7 είναι η ομάδα των κρατών της Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου, οι αρχηγοί των οποίων διεξάγουν τακτικές συναντήσεις με σκοπό την αναζήτηση ενός «νέου οράματος» για την Ευρώπη, και την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας (το ακρωνύμιο EuroMed 7 παραπέμπει στην ήπειρο Ευρώπη, την Μεσόγειο θάλασσα (Mediterraneum) και τον αριθμό των επτά κρατών μελών της ομάδας αυτής).

Το μέλος της κυβέρνησης θέλει η εκδήλωση να είναι άρτια και για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε πυρετώδεις προετοιμασίες με τους συνεργάτες του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.