Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση της σύμβασης μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και αφετέρου της Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.».

Υπέρ της κύρωσης της σύμβασης δήλωσαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

«Η σύμβαση μεταβίβασης εμπράγματων δικαιωμάτων, αποτελεί τυπικά μια συναλλαγή μεταξύ δύο δημόσιων εταιρειών, πλην όμως, η σύμβαση αυτή και η κύρωσή της με νόμο, αποτελεί αποφασιστικής σημασίας βήμα, για την ολοκλήρωση της ανάληψης από τον επενδυτή, της διοικητικής και διαχειριστικής εξουσίας για την ανάπτυξη του επενδυτικού έργου στο μητροπολιτικό πόλο Ελληνικό – Άγιος Κοσμάς, το οποίο αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας εγχείρημα, τόσο για την τοπική κοινωνία και οικονομία όσο και συνολικά για τη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το βήμα που γίνεται σήμερα είναι σημαντικό, λόγω της εμβέλειας του επενδυτικού σχεδίου, για την υλοποίηση του οποίου συνάπτεται η σύμβαση».

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες για την επένδυση στο Ελληνικό, ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο.

«Το έργο στο Ελληνικό είναι εξαιρετικά περίπλοκο, δύσκολο και παραλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εξαιρετικά ανώριμο στάδιο», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται ποιοι, με μεθοδικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου, προωθούν τις επενδύσεις».