Την αντίθεσή του κόμματος του στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια του παιδιού εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Είναι ένα αποτυχημένο νομοσχέδιο που διχάζει το λαό, αφού πρώτα η ΝΔ κατάφερε να διχάσει τους 158 βουλευτές της. Και ζητώ από τους βουλευτές της ΝΔ να προστατεύσουν τα ιερά και τα όσια της οικογένειας και την Ελλάδα. Γιατί αυτό που έρχεται είναι χειρότερο από ό,τι κάνετε τώρα. Οι προηγούμενοι ψήφισαν την αλλαγή φύλου στα 16, εσείς τώρα ψηφίζετε τον γονέα ένα και γονέα δυο, μετά θα ψηφίσετε την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Η καταστροφή έρχεται βήμα – βήμα. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να αφήσετε ιερή παρακαταθήκη για την Ελλάδα, για την πατρίδα. Σας καλώ να το πάρετε πίσω τώρα! Ο καθένας στο κρεβάτι του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά όχι ό,τι είναι αφύσικο να το βαφτίζουμε φυσικό και ό,τι είναι παρά φύσιν να το βαφτίζουμε κατά φύσιν». Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Απορώ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Τόσο η ΠτΔ όσο και ο πρωθυπουργός στα μηνύματά τους για την επέτειο της ποντιακής γενοκτονίας χθες δεν αναφέρουν πουθενά ποιος τους σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους.

Πού σκοτώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι; Στον συνωστισμό της Σμύρνης; Γιατί δεν τολμάτε να πείτε την λέξη Τούρκος και Τουρκία; ΟΙ ψηφοφόροι της ΝΔ είναι νοικοκυραίοι άνθρωποι και τα βλέπουν αυτά. Δεν είστε πια η ΝΔ. Είστε μια μεταλλαγμένη ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε.

«Σήμερα οι Τούρκοι έφθασαν στην Σέριφο. Βγήκαν τουρκικά αλιευτικά σκάφη στο Αιγαίο και έφθασαν στην Σέριφο. Και αυτό έγινε γιατί καμία κυβέρνηση δεν έκανε τόσα χρόνια αλιευτικές ζώνες. Τον Μάρτιο του ‘21 ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να ορίσουμε αλιευτικές ζώνες και χάσαμε την ευκαιρία. Και έτσι τώρα οι Τούρκοι ψαρεύουν στο Αιγαίο τα ελληνικά ψάρια και τα βαφτίζουν τουρκικά, και τα πουλούν, και κερδίζουν οι Τούρκοι. Είχαμε βέβαια και έναν πρωθυπουργό που έλεγε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Και πολύ θα ήθελα να μάθω πού είναι μία πατριωτική φωνή που μιλούσε για έθνος, πατρίδα, ιδεολογία, σύνορα, Έλληνες. Γιατί το κόμμα αυτό της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το ιδεολογικό υπόβαθρο της ΝΔ που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής».

Αναφερόμενος στην πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποστήριξε πως «για την κακή διαχείριση της πανδημίας ευθύνεται η επιτροπή λοιμωξιολόγων μόνο κατά 20% γιατί το 80% της ευθύνης το φέρει το Βερολίνο που επιβάλλει αποφάσεις».

«Κάνατε εγκλήματα με τα lockdown. Διαλύσατε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Διαλύσατε εμένα και σχοινοβατώ αν θα απολύσω κόσμο ή όχι. Σταματήστε αμέσως την υψηλή φορολόγηση. Βάλτε φόρο 10% για να μείνουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Και επειδή μας ζαλίσατε με τα επιδόματα, θα σας πω άλλη μια φορά ότι είμαι εναντίον των επιδομάτων. Δεν γίνεται να επιδοτούμε την ανεργία, την μαλθακότητα και την τεμπελιά. Ο Έλληνας πρέπει να δουλεύει, πρέπει να μάθει τι σημαίνει τριβή με την εργασία. Εσείς τι κάνετε; Επιδοτείτε επιχειρήσεις και εργαζόμενους με δανεικά», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Στην οικονομία, όπου η καταστροφή είναι προφανής. Το πρώτο 5μηνο του έτους το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε σε 8,8 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 4,072 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Δηλαδή μιλάμε για υπερδιπλάσιο έλλειμμα! Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 6,211 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,516 δισ. για την ίδια περίοδο του 2020. Μιλάμε δηλαδή για τετραπλασιασμό του πρωτογενούς ελλείμματος. Αυτή είναι η ανάπτυξη της ΝΔ».

«Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη της ψήφου που σας έδωσε ο λαός. Όλα όσα κάνετε είναι αντίθετα από όσα είπατε και υποσχεθήκατε προεκλογικά. Αν οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν αντιληφθούν ότι το κόμμα αυτό δεν είναι η ΝΔ που πίστευαν ότι είναι και δεν καταλάβουν ότι πρώτα είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες, τότε θα πάμε πιο βαθιά στον βούρκο και δεν θα υπάρχει γυρισμός», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.