Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, έπεφτε νεκρός, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του, ο Παύλος Μπακογιάνης, από τις σφαίρες της 17 Νοέμβρη.

Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

«Είκοσι πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σήμερα από το ίδιο έδρανο η Εθνική ομοψυχία για την οποία πάλεψε έγινε Εθνικός διχασμός» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος,

«Η Νέα Δημοκρατία, ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος, όλοι οι Έλληνες δημοκράτες τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη. Του αγωνιστή της Δημοκρατίας, που δολοφονήθηκε, σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, από στυγνούς και αδίστακτους τρομοκράτες» ανέφερε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Και προσθέτει: «Του αγωνιστή που πάλεψε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε, αλλά και για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμισή της στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.Του πολιτικού που πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και τη συνεννόηση στα μεγάλα και κρίσιμα, για την πορεία του Τόπου μας ζητήματα. Του στελέχους της Παράταξής μας που δίδαξε, με το λόγο και το έργο του, πως η Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με τα άκρα, που απειλούν το δημόσιο βίο. Και σφράγισε με το αίμα του πολιτικές παρακαταθήκες ήθους και προσφοράς».