«Οι ανάγκες της οικονομίας είναι αυτές που επιβάλλουν τώρα στην κυβέρνηση το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και όχι και όχι επειδή έπιασε τον πρωθυπουργό ο πόνος. Ο κόσμος έχει κουραστεί, από τις τις παλινωδίες της πολιτικής σας. Τα παιδιά μας  κουτουλάνε μπροστά στις οθόνες τους», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, «σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, «θα έπρεπε να είχε επιταχθεί εδώ και καιρό ο ιδιωτικός τομέας της υγείας γιατί το κρίσιμο είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές και όχι να αυξάνονται τα κέρδη των κλινικαρχών. Στείλατε ακόμα και αστυνομικούς να ξυλοφορτώνουν άδικα συνανθρώπους μας. Ο κόσμος που πειθαρχούσε στα μέτρα βγαίνει πλέον από τα ρούχα του, γιατί τα κρούσματα αυξάνονται για παράδειγμα στους μεγάλους χώρους δουλειάς χωρίς να κάνετε τίποτα, χωρίς να παίρνετε μέτρα. Αφήνετε να εφαρμοστεί εκεί η ανοσία της αγέλης. Επίσης, τα λεωφορεία έχουν γίνει κορονο-λεωφορεία, χωρίς να κάνετε και εκεί τίποτα επί της ουσίας».

Μάλιστα, επεσήμανε πως όταν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε το Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, υπήρχαν τέσσερις διασωληνωμένοι συμπολίτες μας σε κοινό θάλαμο, διαβάζοντας μάλιστα και σχετική επιστολή γιατρού του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Υπηρετείτε μονάχα τους επιχειρηματικούς κολοσσούς της υγείας» σημείωσε οπολιτικός αρχηγός.  Τέλος υπογράμμισεότι δεν ευσταθεί το επιχείρημα κυβερνητικών στελεχών ότι τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη αυξήθηκαν λόγω των συγκεντρώσεων. «Τότε εξηγήστε μας γιατί βράζει από τονκορονοϊό ο Πειραιάς ή η δυτική Αττική, που δεν έγινε εκεί σχεδόν καμία πορεία ήσυγκέντρωση» όπως είπε.