Η παρέμβαση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πυροδότησε αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο εμφανής στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να απολογηθεί «και να ανασκευάσει το ολέθριο λάθος που έκανε χθες» κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη και τα όσα ανέφερε περί «ρίσκου» για την διασπορά του κορονοϊού από τις διαδηλώσεις.

Ο Γ. Βρούτσης είπε ότι από αυτή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ανατρίχιασε όλος ο ελληνικός λαός» και σημείωσε ότι με την σημερινή του παρέμβαση όχι μόνο δεν κατάφερε να ανασκευάσει αλλά αντιθέτως «και πάλι, δικαιολόγησε και τη σημερινή συγκέντρωση και κάθε συγκέντρωση μέσα σε αυτό το περιβάλλον». Αυτή, τόνισε, «αυτή είναι η πραγματικότητα»

Ο κ. Βρούτσης απέκρουσε τις «αθλιότητες» που καταλόγισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση λέγοντας πως «αθλιότητα είναι το να μην παραδέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας. Το να λες ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και την ίδια στιγμή να εγκαλείς την κυβέρνηση γιατί παίρνει μέτρα. Αυτό είναι αθλιότητα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αθλιότητα είναι να λες έναν μονόλογο, ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο χωρίς διάλογο, τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει για το νομοσχέδιο αυτό δεσμευτεί και προεκλογικά και είναι νομοσχέδιο με το οποίο έγινε ο πιο εκτενής σε χρόνο διάλογος και με κοινωνικούς φορείς και με την πανεπιστημιακή κοινότητα και κοινοβουλευτικός διάλογος, ο προβλεπόμενος μέσα από τη διαδικασία». Επίσης «αθλιότητα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να έρχεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να υιοθετεί άκριτα fake news, τα οποία κυκλοφορούν, χαρτάκια που θα μπορούσε να τα κατασκευάσει ο οποιοσδήποτε για την ΕΡΤ και να τα παραδέχεται ως πραγματικό γεγονός. Αυτές είναι οι αθλιότητες! Αυτό είναι ντροπή!».

TAGS