Με το μέρος του υπουργού υγείας Βασίλης Κικίλιας που θα εισηγηθεί την επιβολή αυστηρού lockdown στην Aττική, τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως εάν αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει σαν το Μπέργκαμο της Ιταλίας (σ.σ. που θρηνούσε εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά από τον κορονοϊό), θα είναι δυσκολότερη και η ανάταξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6, επεσήμανε πως αντιλαμβάνεται ότι όσο λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, τόσο επιβαρύνεται και η κατάσταση στην οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρξει η ιεράρχηση «πρώτα ο άνθρωπος. Η κυβέρνηση έχει τις δυνάμεις να στηρίξει την οικονομία, διότι ορθώς δεν ακολούθησε, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει εμπροσθοβαρώς τα οικονομικά μέτρα».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη παρόντος του πρωθυπουργού, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «καλά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και πήγε στην Ικαρία και επίσης στο γεύμα τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις, που προβλέπονται. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε εκτός γεύματος, λόγω ενθουσιασμού από τον κόσμο». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι πλέον θα λαμβάνεται κάθε πρόνοια για την εξάντληση της αυστηρότητας σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δέχεται κριτική ενώ έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας και μάλιστα τη δέχεται από ένα κόμμα που υπερασπίζεται συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται χωρίς τήρηση των μέτρων, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει η επίλυση του προβλήματος με τις εκκρεμείς συντάξεις, τις οποίες αρίθμησε σε κάτι λιγότερο από 400.000 χιλιάδες. Όσον αφορά τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις είναι περίπου 155.000. «Δεν πάμε με ηρωισμούς. Παραδεχόμαστε ότι υπάρχει θέμα, καθώς δεν μπορεί να λέει κανείς άλλα πράγματα για την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλα για τη δική του. Θα αξιοποιήσουμε και τους ιδιώτες σε αυτή την προσπάθεια να αποδοθούν οι συντάξεις. Οι εξωτερικοί συνεργάτες ήταν ήδη στο σύστημα και απλώς τώρα διευρύνεται η παρουσία τους». Τέλος, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα κληρονομήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση των συντάξεων. Κατηγόρησε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφτιαξε τον ΕΦΚΑ «στο πόδι» με συγχωνεύσεις χωρίς σχέδιο.