Στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητά νέα και ικανά στελέχη από την αγορά και τον επιστημονικό κόσμο που θα επιθυμούσαν αφενός να συνδράμουν με τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους στην αντιπολιτευτική προσπάθεια του κόμματος και αφετέρου να ενταχθούν μελλοντικά στα ψηφοδέλτια, αφού κανείς από την Κουμουνδούρου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόωρες εκλογές μόλις υποχωρήσει αισθητά το κύμα της πανδημίας.

Το πρόσωπο που αναλαμβάνει τη διαδικασία επιλογής των νέων στελεχών είναι ο πρώην υπουργός και νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου. Μαζί του θα έχει μια ολόκληρη ομάδα που θα ξεσκαρτάρουν σε πρώτη φάση τα βιογραφικά που θα συλλεγούν.

Η Κουμουνδούρου δεν ζητάει απαραίτητα πρόσωπα που θα προέρχονται αμιγώς από της Αριστεράς αλλά και της Κεντροαριστεράς, καθώς είναι γνωστό ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει ένα ευρύτερο άνοιγμα στον δημοκρατικό χώρο, κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με την προσέλκυση προσώπων κυρίως από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, θα αναζητηθούν στελέχη που θα έχουν ένα τεκμηριωμένο λόγο και δεν θα αποκλειστούν οι τεχνοκράτες όπως συνέβαινε παλαιότερα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ευγενία Φωτονιάτα που διετέλεσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ειδική γραμματέας Διαχείρισης Ταμειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τον Παναγιώτη Κορκολή που διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Η ανανέωση του δυναμικού θα γίνει βέβαια και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας iSyriza, που δημιουργήθηκε για την εγγραφή νέων μελών και αναμένεται να κορυφωθεί λίγο πριν τη διεξαγωγή του 3ου τακτικού συνεδρίου, το οποίο συνεχώς μετατίθεται για το μέλλον λόγω κορονοϊού.