Τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στη Ρώμη, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Ιταλός ομόλογός του Λουίτζι ντι Μάιο (Luigi Di Maio).

Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Την Ελλάδα και την Ιταλία συνδέουν ισχυροί δεσμοί, στενή συνεργασία και ο κοινός στόχος για μία ισχυρή Ευρώπη» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τη διμερή συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα (Augusto Santos Silva) και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωτουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

TAGS