Δυναμικό και όχι στατικό φαινόμενο αποτελεί η πανδημία του κορονοϊού και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί να είναι γραμμικές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Για τον λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε, κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή και στη συνέχεια θα γίνονται ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα συντονίζουμε την  αντεπίθεσή μας με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών» πρόσθεσε ο κ. Ταραντίλης.

Όπως είπε, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου, και καταγράφεται μείωση κρουσμάτων και πίεσης στο ΕΣΥ. Σύμφωνα και με διεθνή δεδομένα, που επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κατάσταση στην Ελλάδα καλύτερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.