Την ανασκαφή στο οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο ορίζεται από τις οδούς Αρδηττού, Θωμοπούλου, Κεφάλου και Κούτουλα στο Μετς, επισκέφτηκε την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, και ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια της Εφορείας, Ελένη Μπάνου και τον ανασκαφέα του χώρου, αρχαιολόγο Γεώργιο Μιχαλόπουλο.

Τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού συνόδευσε η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Μαρία Βλαζάκη.

Στο εν λόγω τετράγωνο, η Γ´ ΕΠΚΑ, σε υλοποίηση υπουργικής αποφάσεως, διεξάγει ανασκαφική έρευνα από το 2010 μέχρι σήμερα.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακαλύφθηκε όρυγμα θεμελίωσης κτίσματος κλασικών χρόνων, πιθανόν ναού, με κατεύθυνση Α-Δ και διαστάσεις 14,60μ. Χ 7,80μ. Εντός του ορύγματος (πλάτους 1,20μ.) έχουν εντοπισθεί, κατά χώραν, οκτώ δόμοι από υπόλευκο πωρόλιθο.

Στις 17 Ιουνίου 2014, η εύρεση ενεπίγραφου θραύσματος αναθηματικού κιονίσκου, που αναφέρει «Διι Μει[λιχίωι]», επιβεβαίωσε τις αρχαίες φιλολογικές πηγές (Θουκυδίδης, Αριστοφάνης), που αναφέρονται σε λατρεία Διός Μειλιχίου στην περιοχή, γνωστή ως Άγρα ή Άγραι στην αρχαιότητα. Εξάλλου, τμήματα αναθηματικών αναγλύφων, που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο από ανασκαφές των προηγούμενων ετών, έρχονται να επιβεβαιώσουν την επιγραφική μαρτυρία.

Ο κ. Τασούλας ζήτησε την επίσπευση της ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή, προκειμένου να συλλεγούν όλα τα σχετικά ανασκαφικά δεδομένα, ώστε να διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για το χώρο.