Ακολουθώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, όταν ο πρωθυπουργός μόλις εμβολιάστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο «Αττικό Νοσοκομείο» παρέμεινε στο χώρο αναμονής για 15 λεπτά, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει καμία παρενέργεια. Στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπήρχαν φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, παρά μόνο κάποια από τα μέλη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, μέχρι να περάσει η ώρα άρχισε να μιλάει στους παριστάμενους για τη μητέρα του Μαρίκα και για το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από την πολιομυελίτιδα. «Αν είχε προλάβει εκείνη την εποχή το εμβόλιο, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί με αυτό τον τρόπο» εξομολογήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- στο ιατρικό τιμ.

Όπως έχει αναφέρει και παλαιότερα ο κ. Μητσοτάκης, η μητέρα του «κόλλησε το 1944, έμεινε ημιπαράλυτη, έφυγε αμέσως μετά τον πόλεμο, κατάφερε κι έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρασε από πάρα πολύ επώδυνες εγχειρήσεις για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει και να ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της. Σήμερα, η πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Όπως δεν υπάρχουν άλλες επικίνδυνες αρρώστιες οι οποίες έχουν εξαφανιστεί ουσιαστικά από τον υγειονομικό χάρτη επειδή ακριβώς τα εμβόλια δουλεύουν. Το ίδιο, λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και με το εμβόλιο κατά του Covid».

Θυμίζουμε ότι, η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε εισαχθεί στις 17 Απριλίου 2012 στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολιομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία και απεβίωσε στις 6 Μαΐου του 2012, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών.