Για την επιχείρηση «Ελευθερία» και τον τρόπο που αυτή προωθείται από την κυβέρνηση μίλησαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (28/12) ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η αφετηρία του εμβολιασμού επικοινωνείται με αυτόν τον τρόπο παντού στον κόσμο, με τη τον δημόσιο, δηλαδή, εμβολιασμό πολιτικών προσώπων.

Αυτό γίνεται, όπως υποστήριξε μιλώντας στο Mega για να δοθεί στέρεο μήνυμα στην κοινωνία ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος και ασφαλής και όχι για να κερδηθούν επικοινωνιακοί πόντοι.

«Ο συμβολισμός και η ουσία ήταν πανίσχυρος», είπε χαρακτηριστικά.

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον δημόσιο εμβολιασμό του πρωθυπουργού, της προέδρου της Δημοκρατίας και του Σωτήρη Τσιόδρα ως επικοινωνιακό σόου, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως «με φθηνά σχόλια η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε μια πολιτική αντιπαράθεση και σύγκρουση τη στιγμή που πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και ενότητα».

Από την πλευρά του ο  κ. Ζαχαριάδης, υποστήριξε πως η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί μια πολύ σοβαρή και θετική εξέλιξη στα πράγματα. Ωστόσο, τόνισε πως την ίδια μέρα που ξεκίνησε ο εμβολιασμός προσώπων και προσωπικοτήτων για να συμβολιστεί η νέα περίοδος, έφυγαν από τη ζωή 53 άνθρωποι.

«Χρειάζεται μέτρο και όχι πανηγυρισμός», συμπλήρωσε.

Για τον αριθμό των δόσεων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίστηκε πως ο στόχος σε αυτή τη φάση είναι να εμβολιαστούν 2.400.000 πολίτες. Όπως είπε «όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, καθώς οι προβλέψεις της κυβέρνησης έχουν πραγματοποιηθεί».

Από την άλλη, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε πως υπάρχει σημαντική ευθύνη φουσκώματος προσδοκιών επικοινωνιακά από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε πως όσο θα εμβολιάζεται ο πληθυσμός, χρειάζεται να αναζητήσουμε αποτελεσματικότερη νοσηλεία και αποτελεσματικότερα φάρμακα.

Για τις δομές μεταναστών, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως ο εμβολιασμός είναι στο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε αυτός θα πραγματοποιηθεί.