«Η αίτηση για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη είναι αντίθετη με τον κανονισμό και το Σύνταγμα» δήλωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του Κρητικού βουλευτή η οποία συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, τονίζοντας πως «η εν λόγω αίτηση δείχνει την προσωπική εκδικητικότητα μιντιαρχών, την οποία υιοθετεί ως δική της η ΝΔ. Καλείται να εξετάσει ξανά η Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας που έχει απορρίψει, παρά το γεγονός ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι τα ίδια».

Τόνισε επίσης ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να χρησιμοποιηθεί το ποινικό δίκαιο σε βάρος της ελευθερίας του λόγου. «Γίνεται προσπάθεια με νομικά τεχνάσματα να φανεί ότι είναι διαφορετική η βάση της νέας μήνυσης σε σχέση με την παλαιότερη, όσοι όμως τη διαβάσουν – και αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και από την επιτροπή δεοντολογίας- βλέπουν ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι εντελώς παρόμοια.

Εδώ υπάρχει μια προσπάθεια που καταλήγει στην ίδια τη διακωμώδηση των θεσμών. Δε μπορούμε να ψηφίζουμε συνέχεια, μέχρις ότου περάσει αυτό που θέλουν οι μιντιάρχες. Δεν είναι αυτό το νόημα της δημοκρατίας. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος όχι τα συμφέροντα των ΜΜΕ», όπως είπε.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του κ. Πολάκη, με αφορμή ανάρτηση του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στην οποία ανέφερε πως «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…».