«Οι πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής, αδύναμοι από κοινωνικά και πολιτικά επιχειρήματα, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον Ελληνικό λαό για άλλη μια φορά, ανοήτως, σε στείρα εκβιαστικά διλήμματα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταλάβει ότι τώρα πια ήρθε η ώρα της δικής του ρήξης και ανατροπής του συστήματος, «για να απαλλαγούμε άπαξ και δια παντός από εκείνους οι οποίοι του φόρτωσαν όλα αυτά τα δεινά».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως «η μεγάλη αυτή αχθοφορία, την οποία σήμερα ο Ελληνικός λαός έχει αναλάβει, είναι προϊόν της κακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».

Επίσης σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας και υποστήριξε πως η γεωμετρική αύξηση των ακαλύπτων επιταγών, τα λουκέτα τα οποία μπαίνουν στα μαγαζιά, η ανυπαρξία κυκλοφορίας χρήματος είναι η ουσιαστική τρομοκρατία εις βάρος του εμπορίου και εις βάρος των επιχειρηματιών.

Εκτίμησε δε πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, πέρα από αυτά που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα οποία – όπως υποστήριξε – επιδεινώνουν την κατάσταση, «πολύ φοβούμαι ότι η χώρα θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο».

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, αλλά είπε ότι χρειάζεται και αλλαγή πολιτικών προσώπων «αυτών που ασκούν αυτή την απίθανα στείρα πολιτική».

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Ευ.Βενιζέλου σε δήλωση του κ. Θ. Πάγκαλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του «που έστω και καθυστερημένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων».

Κάλεσε επίσης και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή να πράξει το ίδιο «για τα Σώματα ασφαλείας μετά την άδικη επίθεση που εδέχθησαν Στρατός και Αστυνομία από τον κ. Πάγκαλο».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφερόμενος στη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κ. Καρατζαφέρης τη χαρακτήρισε αναγκαία: Στην κατάσταση που είμαστε είναι αναγκαία τόσο η διάρθρωση χρέους, όσο και η αναδιάρθρωση του χρέους, είπε. «Δεν χρωστάμε 300 δισ. χρωστάμε πολύ λιγότερα. Μας έχουν κλέψει και έχουμε πληρώσει μίζες σε διάφορους υπουργούς, καπέλα και υπερτιμολογήσεις. Πρέπει να δούμε τι χρωστάμε πραγματικά», είπε.