Η προοπτική επίτευξης μιας διαθεσμικής συμφωνίας μεταξύ των κυριότερων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το ζήτημα της ενίσχυσης του ρόλου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, το οποίο θα συνέλθει αύριο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία και στη συνέχεια στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου θα προεδρεύσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κρατών- μελών της Ε.Ε. θα συνέλθουν σε δύο συνεδριάσεις εργασίας. Στην πρώτη, θα συζητήσουν για την «προοπτική μιας διαθεσμικής συμφωνίας σχετικά με τις σχέσεις του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής: περιεχόμενο και διαδικασίες» ενώ στη δεύτερη συνεδρίαση, θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το θέμα «της ενίσχυσης του ρόλου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στη χάραξη πολιτικής της Ε.Ε.: διασφάλιση της αποτελεσματικότητάς του και της λειτουργίας του ως φόρουμ πολιτικού διαλόγου».

Μετά το πέρας των εργασιών ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.