«Με το άνοιγμα χθες της Τράπεζας Θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις στην Α’ Λυκείου επιβεβαιώθηκε ότι οι αλλαγές που έγιναν στο Λύκειο οδηγούν στο να “πεταχτούν” έξω από αυτό, όσο γίνεται πιο γρήγορα, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «τα θέματα που εμπεριέχονται στην Τράπεζα Θεμάτων -και τα οποία ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να επιλέξει- χαρακτηρίζονται από υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που οι εξετάσεις είχαν αποκλειστικά ενδοσχολικό χαρακτήρα».
«Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί πρόκληση. Ειδικά για φέτος, δεν λαμβάνεται υπόψη ότι ήταν χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί που έλειψαν μέχρι και τα μέσα της σχολικής χρονιάς και σε ορισμένες περιοχές της χώρας τα κενά δεν καλύφθηκαν ποτέ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για προκλητικούς και κάλπικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η Τράπεζα Θεμάτων ενοποιεί την σχολική ύλη, ότι εξασφαλίζει την αξιοκρατική αξιολόγηση των μαθητών και ότι θα παταχθεί η παραπαιδεία, «όταν είναι γνωστό, ότι αυτές τις ημέρες οι ιδιοκτήτες των μεγάλων συγκροτημάτων φροντιστηρίων τρίβουν κυριολεκτικά τα χέρια τους.

«Η επιμονή της κυβέρνησης για εφαρμογή πάσει θυσία της Τράπεζας Θεμάτων, από φέτος, τρεις μέρες πριν τις εξετάσεις, χωρίς ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έχουν χρόνο να προετοιμαστούν, αποδεικνύει ότι οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στο σχολείο θεωρούνται στρατηγικής σημασίας ζήτημα, για κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση-πλουτοκρατία», αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να αποσύρει την Τράπεζα Θεμάτων.

«Οι προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο δεν μπορεί παρά να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, όπως απαιτεί η παιδαγωγική πράξη, το κίνημα των γονέων, των εκπαιδευτικών και οι μαθητές», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.