Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας στην πορεία του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε πως φέτος δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο κ. Χρυσοχοΐδης για τα σημερινά γεγονότα με τη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, αλλά και την απαγόρευση των συναθροίσεων λέγοντας αρχικά πως: «δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Υπήρχε μία εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα, του ΚΚΕ με 200 ανθρώπους και κάποια εκδήλωση του κ. Βαρουφάκη με όσα ακολούθησαν. Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισε πως: «Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

«Νιώθω απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ»

Για την συγκέντρωση του ΚΚΕ ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα.

Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές με δική μου εντολή ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη».

Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι: «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα. Για τη συγκέντρωση θα διερευνηθούν όλες οι αίτιες, γιατί εδώ υπάρχουν παραβάσεις που αφορούν την προστασία της δημοσιάς υγείας.

Η απάντηση για τις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για την ημέρα της επετείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις στη μνήμη του δολοφονημένου μαθητή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα: Ειρηνική ημέρα, το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα πετύχαμε αυτά.

Και για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είναι προφανές ότι εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως έγιναν πέρυσι, να κάνουμε λίγο υπομονή και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα, και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια».