«Φοβάμαι πολύ ότι θα έχουμε και τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, τον Φεβρουάριο, που θα είναι ακόμη χειρότερο. Θα υπάρξει και νέο lockdown εκείνο τον καιρό, καθώς θα έχουμε έξαρση και της γρίπης και μιας σειράς άλλων εποχικών ασθενειών.

Το λένε οι επιστήμονες, το λένε όσοι οι γνωρίζοντες» εκτίμησε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε ότι «σε έναν πόλεμο καλείς όλες τις δυνάμεις να δώσουν τη μάχη. Εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν καλέσατε τα υπόλοιπα κόμματα να συνεπικουρήσουν στο έργο σας για την αντιμετώπιση της πανδημίας καταθέτοντας προτάσεις.

Σημασία δεν έχει εάν πολεμήσατε ή εάν πολεμάτε, σημασία έχει ότι χάσατε. Στο δεύτερο lockdown χάσατε πανηγυρικά και μαζί με εσάς και η χώρα. Παράλληλα, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα με την οικονομία».

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Νομίζατε ότι τελείωσε το πρόβλημα χωρίς να κάνετε τεστ και το καλοκαίρι ανοίξατε τον τουρισμό χρησιμοποιώντας ένα λανθασμένο λογισμικό, γιατί ο αλγόριθμος προτιμούσε να ερευνήσει χώρες που δεν έκαναν τεστ. Με πλασματικά στοιχεία ανοίξατε τον τουρισμό. Ο αλγόριθμος ήταν το πρόβλημα, δεν φταίτε εσείς σε αυτό κύριε πρωθυπουργέ».

Επίσης τα δειγματοληπτικά τεστ, όπως υπογράμμισε δεν έγιναν δειγματοληπτικά, αλλά στην τύχη. «Συν τοις άλλοις, η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι φταίει ο Έλληνας πολίτης για την καραντίνα, όχι η κυβέρνηση που προέβη σε σωρεία λαθών. Έφτασε στο σημείο να απαγορεύει κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους θρησκευτικούς γάμους, αλλά να επιτρέπει τους πολιτικούς. Να μην μπορεί δηλαδή να παντρευτεί ένα ζευγάρι στην εκκλησία αλλά να έχει τη δυνατότητα να πάει στο δημαρχείο με άλλα 9 άτομα».