Με τα μεγάλα έργα ασχολείται επισταμένως τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής καθώς ανέλαβε και επισήμως συντονιστής της εν λόγω Επιτροπής κατόπιν απόφασης του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα τελευταία χρόνια επικεφαλής στην Επιτροπή Μεγάλων Έργων ήταν ο εκάστοτε Υπουργός Επικρατείας καθώς αποτελούσε και έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κάθε πρωθυπουργού εκ της θέσεώς του.

Αυτή τη φορά όμως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται διαφορετικά και εμπιστεύεται το καίριο αυτό πόστο στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Για την ιστορία, μέλη της Επιτροπής είναι ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης,  αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου καθώς επίσης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.