Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο πολιτικοί «συνομίλησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την πανδημία και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

Επιπλέον, «υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η επανεκκίνηση των συνομιλιών για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων – λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

Τέλος, «συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους προς αυτήν την κατεύθυνση την επόμενη εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί για την αποτροπή τετελεσμένων και απέναντι σε επικίνδυνες λογικές μη λύσης και εφησυχασμού».

* Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό στο Twitter του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.