Δένδιας: Σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία η Ελλάδα

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:24
20/10/2020
Δένδιας: Σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία η Ελλάδα
2
loading

Την επίσκεψή του στα Τίρανα ολοκλήρωσε το βράδυ της Τρίτης (20/10) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η αυλαία έπεσε με τις συναντήσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, καθώς και μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη γειτονική χώρα.

«Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών στη συνάντηση με τους προέδρους του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε και της Ομόνοιας, Βασίλη Κάγιο.

Νωρίτερα, στις επαφές του Νίκου Δένδια που ακολούθησαν τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, κυριάρχησαν η απόφαση για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας - Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η διμερή και περιφερειακή συνεργασία και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο κ. Δένδιας γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε για τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, συζήτησε σχετικά με την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Βαγγέλης101

    Τώρα .......σωθήκανε. Την καλύτερη υποστήριξη που μπορούν να περιμένουν είναι την ......»ψυχραιμία» και το «έντονο διάβημα» στην .....UNESCO!!!

  2. avatar Σταθερά μακριά

    Παίρνουν τις περιουσίες των Ελλήνων,τους σκοτώνουν γιατί μιλούν Ελληνικά και γιατί υψώνουν στο σπίτι τους την ελληνική σημαία, καταστρέφουν τις πινακίδες που έχουν το όνομα του χωριού τους και στα ελληνικά, θέλουν να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό της διεθνώς αναγνωρισμένης αυτόνομης περιοχής.Ποιον δουλεύετε; Ντροπή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει