Θύελλα αντιδράσεων και οµαδικές διαψεύσεις από τα πολιτικά κόµµατα, πλην Ν.Δ., προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Δηµαρά ότι είχε συζητήσει για τις προθέσεις του µε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στον χώρο της αντιπολίτευσης, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Κάθε επαφή µε τον κ. Δηµαρά διέψευσαν χθες εν χορώ η Αλέκα Παπαρήγα και οι Αλέξης Τσίπρας, Φώτης Κουβέλης και Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον διαγραφέντα βουλευτή για υπόγειες συνεννοήσεις µε τη Ρηγίλλης.

Αποτέλεσµα των διαψεύσεων: οι επαφές που επικαλέστηκε ο διαγραφείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να περιορίζονται σε µια µυστική συνάντηση µε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαµαρά, τον Ιούνιο (για το οποίο έγραψε η «Real Νews») και στη συνάντηση που είχε µε την Ντόρα Μπακογιάννη, στις αρχές Σεπτεµβρίου, στο γραφείο που διατηρεί ο Κων. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Η Ν.Δ. επιχείρησε χτες να υποβαθµίσει τη συνάντηση, αλλά δεν διέψευσε ότι υπήρξε το ραντεβού µε τον κ. Σαµαρά πριν η Ρηγίλλης καταλήξει στην υποψηφιότητα Κικίλια. Σε µία έµµεση οµολογία για τις µυστικές επαφές που είχαν προηγηθεί, ωστόσο, επιτελικά στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης τόνιζαν ότι ο κ. Σαµαράς «δεν διαπραγµατεύθηκε ούτε δεσµεύτηκε µε οποιονδήποτε για την Περιφέρεια Αττικής». «Αποκαλυπτήρια Δηµαρά»

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι τα «αποκαλυπτήρια» της µυστικής επαφής των κ.κ. Σαµαρά και Δηµαρά αποδεικνύουν ότι ο διαγραφείς βουλευτής κινήθηκε εξ αρχής µε αποκλειστικό στόχο να πλήξει την κυβέρνηση, διεκδικώντας ακόµη και ένα ρόλο «δούρειου ίππου» για λογαριασµό της συντηρητικής παράταξης.

Αυτό υπονόησε χθες και ο γραµµατέας του Κινήµατος Μιχάλης Καρχιµάκης, εξαπολύοντας φαρµακερά βέλη κατά του υποψήφιου περιφερειάρχη: «Ο κ. Δηµαράς προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια. Τα όσα δικαιολογούµενος είπε, διαψεύστηκαν από τα πολιτικά κόµµατα που ο ίδιος επικαλέστηκε. Ολοι πάντως κατάλαβαν και την αλήθεια και την ουσία γύρω από τις µυστικές επαφές του κ. Δηµαρά µε τη Ν.Δ. Κρίµα…», ήταν το σχόλιο του γραµµατέα, ενώ στην αντεπίθεση πέρασε και ο Γιάννης Σγουρός, υπογραµµίζοντας ότι ο κ. Δηµαράς διαπραγµατευόταν µε τον πρόεδρο της Ν.Δ. την ώρα που επιζητούσε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. «Ας κρίνουν οι πολίτες την ειλικρίνεια καθενός. Οσο ειλικρινής είναι ο κ. Σαµαράς για τον µηχανισµό στήριξης, άλλο τόσο είναι και οι συνοµιλητές του», κατέληξε ο επίσηµος υποψήφιος του Κινήµατος στην Περιφέρεια Αττικής.

«Ανταλλαγή απόψεων»

Τη συνάντηση µε τον πρόεδρο της Ν.Δ. επιβεβαιώνει ο ίδιος ο κ. Δηµαράς, ο οποίος την ενέταξε «στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων» που είχε για τα πολιτικά δρώµενα, ενόψει των περιφερειακών εκλογών. Ωστόσο, µιλώντας στο Μega, υποστήριξε ότι αντίστοιχες συναντήσεις είχε µε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Πρωθυπουργού, για να βρεθεί αντιµέτωπος µε µια βροχή διαψεύσεων. Ο Αλ. Τσίπρας, µάλιστα, παράλληλα µε τη διάψευση, ανέφερε ότι αντιτάσσεται στην υποψηφιότητα Δηµαρά γιατί «αν εκλεγεί, το κόµµα της κ. Μπακογιάννη θα έχει µία θέση εξουσίας στην Αττική» (µε την ανάδειξη σε αντιπεριφειάρχη του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρ. Κουρούση).

«Στους διαδρόµους»

Ο κ. Δηµαράς παραδέχθηκε στα «ΝΕΑ» ότι δεν είχε καµία συνάντηση µε την κ. Παπαρήγα και εκ παραδροµής δεν τη διαχώρισε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά επέµεινε ότι µε τους κ.κ. Τσίπρα, Κουβέλη και Καρατζαφέρη είχε συζητήσει για την Περιφέρεια Αττικής και τη δική του υποψηφιότητα «στους διαδρόµους της Βουλής». Υποστήριξε, επίσης, ότι οι συναντήσεις αυτές είχαν το ίδιο ειδικό βάρος µε την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε µε τον κ. Σαµαρά, αλλά και την κ. Μπακογιάννη. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση µε τον κ. Σαµαρά έγινε στο προσωπικό γραφείο του προέδρου της Ν.Δ., στην οδό Μουρούζη, αλλά «δεν υπήρξε καµία δέσµευση και καµία συµφωνία».

Στα κεντρικά γραφεία

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η συνάντηση πραγµατοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., όταν ο Ι. Μανώλης πίεζε την ηγεσία του κόµµατος να συγκροτήσει ένα «αντιµνηµονιακό» ψηφοδέλτιο στην Αττική µε ευρύτερη απήχηση. Προς αυτή την κατεύθυνση είχαν προσεγγίσει, εκτός από τον κ. Δηµαρά, και τον εργατολόγο Αλ. Μητρόπουλο (νυν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ), προκειµένου να ηγηθούν µιας κίνησης που θα στήριζε η Ν.Δ. Κατά τις ίδιες πηγές, ωστόσο, το ραντεβού Σαµαρά – Δηµαρά είχε κλείσει ο πρώην υφυπουργός Παν. Καµµένος, µε τον οποίο ο κ. Δηµαράς διατηρεί από χρόνια φιλικές σχέσεις. Το σχέδιο της γαλάζιας στήριξης στον διαγραφέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατέληξε σε «ναυάγιο», καθώς στη Ρηγίλλης εκτίµησαν ότι µια τέτοια κίνηση θα ερµηνευόταν ως ένδειξη ηττοπάθειας.