Τροπολογία ΚΚΕ για τη «συνολική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής» Χρυσής Αυγής

Αναλυτικά τι προβλέπει η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:46
08/10/2020
Τροπολογία ΚΚΕ για τη «συνολική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής» Χρυσής Αυγής
11
loading

Στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για όσους έχουν καταδικαστεί, ακόμη και με πρωτόδικη μόνο απόφαση, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προβλέπει τροπολογία του ΚΚΕ που κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Μανώλης Συντυχάκης, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιάννης Γκιόκας και Μαρία Κομνηνάκα προτείνουν τροποποιήσεις στην εκλογικό νόμο για όλες τις εκλογές -εθνικές, τοπικές και ευρωεκλογές- «για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», όπως υπογραμμίζουν, για τη στόχευση της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουν.

Η τροπολογία προβλέπει:

 • Τροποποίηση του άρθρου 5 του εκλογικού νόμου, ώστε να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν (σε όλες τις εκλογές, εθνικές και τοπικές και ευρωεκλογές) όσοι έχουν καταδικαστεί, ακόμα και με πρωτόδικη απόφαση, για τα εγκλήματα της συγκρότησης ή ένταξης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης του άρθρου 187 Π.Κ.
 • αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα δημοτικού άρχοντα με άμεση εφαρμογή όποιου έχει καταδικαστεί για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.
 • αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα του αιρετού οργάνου περιφερειακής διοίκησης, με άμεση επίσης εφαρμογή και
 • αυτοδίκαιη έκπτωση ευρωβουλευτή από το αξίωμά του αν καταδικάστηκε (ακόμα και πρωτόδικα) για τα εγκλήματα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ.

Αναλυτικά, η τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προβλέπει τα εξής:

1. Το άρθρο 5 στοιχείο β) του Π.Δ. 26/2012 τροποποιείται ως εξής: Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό λόγω ποινικής καταδίκης για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ.

2. α) Στο άρθρο 14 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 10, ως εξής: Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι κοινοτήτων που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπίπτουν αυτοδίκαια από το αξίωμά τους.

β) Στο άρθρο 117 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής: Περιφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπίπτουν αυτοδίκαια από το αξίωμά τους.

3. Στο άρθρο 2 του ν. 4255/2014, όπως ισχύει, προστίθεται παρ. 5, ως εξής: Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπίπτει αυτοδίκαια από το αξίωμά του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Πάλι καλά

  Στην χουντοκυβέρνηση δεν πρόλαβαν να μαγειρέψουν ευνοϊκή σύνθεση δικαστηρίου για να αθωώσουν τους χουντικούς ομοϊδεάτες τους. Ή να παραπέμψουν τους... δικαστές αντί για τους εγκληματίες της ΧΑ.
  Όπως έκαναν στο MEGA σκάνδαλο με τους μιζαδόρους υπουργούς της Νοβάρτις.

 2. avatar Last 60

  Ερυθροφασίστες vs μελανοφασιστών . Με τους δεύτερους προσωρινά ησυχάσαμε , ελπίζω ,τους πρώτους δύσκολα θα τους ξεφορτωθούμε .

  1. avatar Υ-Περαστικός

   Μπλε κομμουνισμός υπάρχει? Όχι.
   Έτσι και ο Φασισμός έχει ένα μόνο χρώμα: Το Μαύρο
   /
   Όπως και ο ολοκληρωτισμός: Μόνο ένας. Δεν έχεις παρά να βρεις στο Internet πως πρωτοξεκίνησε την φασιστική καριέρα του ο Μουσολίνι, ΚΑΙ πως ΉΤΑΝ ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο ολοκληρωτικό(totalitario) κράτος.
   /
   Μετά τον Β\'Παγκόσμιο Πόλεμο, φιλοναζιστές φιλόσοφοι και λοιποί αντικομμουνιστές των \"ναι μεν αλλά..\" με διασυνδέσεις με \"υπηρεσίες, άλλοι επίσημα, άλλοι με \"ύποπτες\" διαδρομές, \"ξεπλύθηκαν\" στα \"δημοκρατικά\" πλυντήρια των ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία ως \"Δημοκράτες\" . Τα βιογραφικά τους κάποιοι τα παραδέχθηκαν σε κάποιους βγήκαν μετά θάνατο μετά από πολλά χρόνια αποχαρακτηρισμένα αρχεία σε Αγγλία και Γαλλία.
   Και άρχιζαν να γράφουν για \"δύο\"(με πολλά εισαγωγικά) \"ολοκληρωτισμούς\" μαύρους και \"κόκκινους\" στην \"μάχη κατά του Κομμουνισμού\". Μπορεί να άλλαξε το \"αφεντικό\" τους αλλά από \"νταβατζή σε νταβατζή το μεροκάματο τους να βγαίνει\" όπως λέει και ο λαός.
   /
   Το γράφουμε το ξαναγράφουμε.
   Ξέρουμε Ιστορικά από που πρωτοξεκίνησαν και πήγαζαν οι \"ελεύθερες\" ιδέες σας που \"αναμασάτε\" δεκαετίες.

 3. avatar Επαγγελματιας εφυσιχαστης ικανοποιημενων πλειοψηφειων (3)

  Καο μια και τοφερε η κουβεντα για εγκληματικες οργανωσεις το κκε εβγαλε ανακοινωση οτι καλα εκανε ο παμιτης και σακατεψε τον αστυνομικο και συγκαλυψε τον ρουπακια του κκε-παμιτη που με αλμα καρατε σακατεψε πισωπλατα αστυνομικο των ματ κατα τα επεισοδια στο αγαλμα τρουμαν οταν το κκε-παμε πηγε να γκρεμισει με ηλεκτρικους τροχους το αγαλμα τρουμαν ευεργετη μας ο οποιος μετα τον πολεμο την αμερικανικη βοηθεια μας εστελνε τροφιμα και γλυτωσαν οι γονεις μας τον θανατο απο πεινα γιατι μετα τον πολεμο υπηρχε μεγαλη πεινα και το κκε στην ανακοινωση του λεει οτι καλα εκανε ο ρουπακιας του κκκε-παμιτης και σακατεψε ανανδρα πισωπλατα τον αστυνομικο των ματ και να το ξανακανει και μετα βγηκε καπακι και η κομουνιστρια λιανα κανελη στον δεξιο skaiTV και εκραζε οτι καλα εκανε ο ρουπακιας του κκε παμε και χτυπησε με αλμα καρατε για σκοτωμα σακατεψε πισωπλατα τον αστυνομικο των ματ και να το ξανακανει,αυτα υα σκηνικα δηλαδη τι ειναι ρε παιδισ τα καλα τα αριστερα ταηματα εφοδου φραηκροπ που ως αριστερα κατοχικα στρατευματα εχουν το δικαιωμα και ελευθερο να γκρεμιζουν αγαλματα εθνικων ευερηγετων μας;Ποιες εγκληματικες οργανωσεις να βγουν εκτος νομοιυ ολες η μηπως η μισες,μονο οι αλλες και οχι τα δικα μας τα καλα τα αριστερα κατοχικα στρατευματα ταγματα εφοδου- φραηκορπ;;;;....

 4. avatar lazio

  ΣΤΑΛΙΝΙΑ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ. ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΜΠΑΤΡΑΝΗΣ

 5. avatar Επαγγελματιας εφυσιχαστης ικανοποιημενων πλειοψηφειων (2)

  Μια και τοφερε η κουβεντα για εγκληματικες οργανωσεις,με αποφαση του ευρωπαηκου κοινοβουλιου με τις υπογραφες και των Σλοβακιας,Σλοβενιας,Ρουμανιας,Βουλγαριας,Αλβανιας,Μολδαβιας,οριστηκε η 23 Αυγουστου ως ημερα της μαυρης κορδελας,ημερα μνημης των θυματων ολοκληρωτικων καθεστωτων τοσο του ναζισμου οσο και κουμουνιστικων καθεστωτων,με τον ιδιο τροπο που την 27 Ιανουαριου η ευρωπη τιμα τα θυματα του ολοκαυτωματος,αλλες πρωην κομουνιστικες χωρες Τσεχια,Ουγγαρια,Ουκρανια,Πολωνια,Λετονια,Εσθονια,Λιθουανια,εχοθν απαφορευσει με νομο αλλες την κομμουνιστικη προπαηανδα και αλλεε τα κομουνιστκκα συμβολα,ενω σε αλλους (( τοπους)) βαλκανομπανανιες εχουν ακομη τομυελευτσιο σταλινικο μορφωμα της ευρωπης και του κοσμου στο κοινοβουλιο τους και του ((χωνουν )) εκατομοιρια ευρω,νταξ συντροφοι δεν καταφεραμε να ριξουμε τον σαπιο καπιταλισμο σ αυτες τις εκλογες,στις επομενες ισως,αχχχχ ειναι γλυκια η κρυφη γοητεια της μπουρζουαζιας συντροφοι

 6. avatar Επαγγελματιας εφυσιχαστης ικανοποιημενων πλειοψηφειων

  Το κκε εχει υποβαλει στον Αρειο Παγο την υπευθυνη δηλβση που απαιτεινο νομος οτι σεβεται και δεν σκοπευει να καταλυσει το αστικο δημοκρατικο καθεστως;Λεει μεσα το καταστατικο του οτι θελει να επιβαλει με τη βια διχτατωρια του πρωλεταριατου;Δεχεται ελεγχο σδοε;Πουλησε δημοσια τηλεπτικη συχνοτητα σε οφ σορ αγνωστου ιδιοκτητη και δεν λεει ποσα πηρε,θα μπορουσε να ειναι και τουρκος δηλαδη;Η χρυση αυγη εχει υποβαλει την δηλωση στον αρειο παγο οτι σεβεται και δεν επιδιωκει την καταλυση του αστικου δημοκρατικου καθεστωτος και τη εχουν ξεσκισει τη χρυση αυγη στους ελεγχους σδοε.Σημερα 19.20 ωρα η συριζοΥΕΝΕΔ του κουλικου [...] αριστεροδεξιου καθεστωτος εκανε στρατευμενη ρητορικη μισους στην ραδιοεφημεριδα ((υπερανω πασης υποψιας)) και βγηκε στον αερα ο αντιρησσιας συνειδησης (αρνητης στρατευσης δηλαδη ) κριαριδης και ειπε καμια εικοσαρια φορες ελεινα καθαρματα τους βουλευτες και ψηφοφορους νομιμου κοινοβουλευτικου κομματος που εκπροσωπειται στην ευρωβουλη της χρυσης αυγης δηλδη ,υπαρχει εσυεα και εισαγγελεας και κρατος για την ρητορικη μισους απο τα αριστερα ταγματα εφοδου φραηκροπς απο συχνοτητες κρατικων καναλιων του [...] αριστεροδεξιου καθεστωτος κουλη;Μηπως αυτα ειναι τα καλα αριστερα ταγματα εφοδου και γλκηματικες ορηανβσει που γινοντιαι καμια φορα π.χ.,βρωμικα 89 δεκανικια της δεξιας και γι αυτο εχουν ασυλια;

 7. avatar SER 30

  όσοι έχουν καταδικαστεί, ακόμα και με πρωτόδικη απόφαση, για τα εγκλήματα της συγκρότησης ή ένταξης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης του άρθρου 187 Π.Κ.....ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΠΟΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΟΧΗ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ? ΕΙΠΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΧΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ . ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1 9 7 5 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1 9 9 5 ΚΑΙ ΔΩΘΕ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝΕ Η ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΟΜΟ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΠΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΧΘΕΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Η ΦΟΥΡΙΑ ΒΟΥΡ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ . ΣΗΜ : ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΠΑΡΩΝ ?

 8. avatar Κουφός Ντίνας

  Εσείς του ΠΑΜΕ πόσο χρυσαυγίτες είστε; 5%, 20% 50% 100%;

 9. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυκταιος

  ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΚΕΣΕ
  που
  ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ???
  ...........................
  ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ,
  κομμουνιστες \'\'ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ\'\' !!!

 10. avatar jim

  Μεροκάματα εδώ μεροκάματα εκεί παντού διαδηλώσεις πορείες να μην κινητέ τπτ αυτή είναι η ανάπτυξη στον Τόπο αυτό ερε Ελλάδα σε κυβερνά το τέσσερα τα εκατό ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει