«Σε όσους λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγώνες αυτού του λαού, σε όσους ακόμα και σήμερα δίνουν τα ρέστα τους ώστε η διαπλοκή και το σύστημα εξουσίας να επιβιώσουν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο λαός έριξε ήδη δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του. Έρχεται η ώρα να ρίξει και τη Τρίτη, τη κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη», τόνισε σε ομιλία του στο Αγρίνιο το βράδυ της Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε. 26 Μαΐου φεύγουν. Φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν με τα μνημόνια την Ελλάδα.Φεύγουν και αναλαμβάνουμε, μαζί με το λαό το δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας», τόνισε ακόμη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει μετατρέψει τη Βουλή σε εργαλειοθήκη των δανειστών, ενώ χαρακτήρισε «κρυπτόμενο και εξαφανισμένο» τον πρωθυπουργό. Κατήγγειλε επίσης «διαρκείς παραβιάσεις της συνταγματικής νομιμότητας με δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επείγοντα νομοσχέδια με ένα μόνο άρθρο», αλλά και «προληπτική λογοκρισία και απαγορεύσεις συναθροίσεων».

«Τώρα όμως είναι η ώρα της απάντησης, τώρα είναι η ώρα της δικαίωσης. Τώρα είναι η ώρα να επιστρέψει η δημοκρατία», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, σε αυτή την κυβέρνηση «δεν έχει μείνει άλλο επιχείρημα. Τους έμειναν μόνο τα ψέματα. Δείτε το όργιο της προπαγάνδας και τα ψέματα που εξαπολύουν για να επιβιώσουν στο πολιτικό σύστημα. Δείτε τις μονταζιέρες τους πως αλλάζουν όχι μόνο τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και τις ανακοινώσεις της γερμανικής καγκελαρίας».

«Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο -μόνο μετάφραση χρειάζεται», ανέφερε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας: «Τα μνημόνια, είναι οδικός χάρτης της υποδούλωσης, της φτώχειας, της καταστροφής εκατομμυρίων ανθρώπων, της ανεργίας, της κατάρρευσης, της απελπισίας. Τα μνημόνια, και μιλώ για όσα έχουν ψηφιστεί ήδη και εφαρμόζονται, είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Καθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, προορισμένο να φράζει κάθε πόρο ελευθερίας και να στραγγίζει τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στο διηνεκές».

«Και τα μνημόνια δεν τελειώνουν από μόνα τους. Σας λέει αισχρά ψέματα όποιος σας υπόσχεται ότι θα τελειώσουν από μόνα τους», συνέχισε, για να προσθέσει: «Ή τα μνημόνια ή εμείς. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που όχι μόνο θέλει την ανατροπή του καθεστώτος των μνημονίων, αλλά και μπορεί».