Απέκλεισε ο Γιάννης Στουρνάρας το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε δημοσιογράφους στη Βουλή.

Σε ερώτηση αν θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, ο υπουργός απάντησε: «ποιος θέλετε να είναι; Εγώ θα είμαι». «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φύγετε από το υπουργείο», του επισήμαναν οι δημοσιογράφοι. «Προφανώς, δεν θα φύγω. Εγώ θα είμαι επικεφαλής», διευκρίνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο. Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί έως τις 5 Μαΐου και θα περιλαμβάνονται σε αυτό οι στόχοι του 2015 – 2017. Όπως διευκρίνισε, δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα, αλλά οι στόχοι του προγράμματος.

Μιλώντας νωρίτερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς, στο καθεστώς ασφάλισης των αυτοκινήτων καθώς και αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας των τυχερών παιγνίων, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και για την επιστροφή της σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Όσο η χώρα αποκτά δημοσιονομική αυτάρκεια θα είναι σε θέση να καθορίζει τις βασικές πτυχές του νέου αναπτυξιακού προτύπου της. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναβαθμίζουν συνεχώς το μερίδιο τους στις διεθνείς αγορές αγαθών και υπηρεσιών με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τελευταίες εξελίξεις είναι δηλωτικές της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ευρωπαίοι εταίροι στη χώρα μας». Ανέφερε ακόμη ότι πλέον υποχρέωση της Ελλάδας είναι «να επιταχύνουμε τη διαδικασία προς την αναπτυξιακή τροχιά. Το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», κατέληξε.