Τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, αυξάνονται πλέον κατά 1 δισεκατομμύριο κάθε μήνα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα στοιχεία (που το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα) για τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα γύρω από το περίφημο “πλεόνασμα”».

Και προσθέτει: «Τα στοιχεία αυτά τεκμηριώνουν με σαφήνεια ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 900 εκατομμύρια και συνολικά έφθασαν στα 63 δισεκατομμύρια! Το γεγονός ότι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων κατά 1 δισ. κάθε μήνα (όπως πλέον γίνεται το τελευταίο διάστημα) είναι δομικό στοιχείο του “κυβερνητικού πλεονάσματος” θα έπρεπε να κάνει την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και όχι να πανηγυρίζει τη δυστυχία των πολλών».

«Αλλά η πολιτική τους δεν πρόκειται να αλλάξει. Το μόνο ρεαλιστικό είναι να τους διώξουμε το συντομότερο δυνατό!», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.