Με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Κουμουτσάκο συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Με τον κ. Κουμουτσάκο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, είχαμε μια συζήτηση για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής και κυρίως μια συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ. Το νέο ΕΣΠΑ, που χρειάζεται ένα καινούργιο πνεύμα. Από τη συζήτηση είχα μια ακόμα φορά την ευκαιρία να καταλάβω πως ο κ. Κουμουτσάκος φέρνει πράγματι αυτό το καινούργιο πνεύμα», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον υπουργό Ανάπτυξης «για μια εκτενή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για το πολύ κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ στην επόμενη προγραμματική περίοδο και βεβαίως τον κομβικό και στρατηγικό ρόλο που οφείλει να έχει η Περιφέρεια Αττικής».

«Η διαπίστωση, από αυτή τη συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούμε πλέον, βάσει των νέων δεδομένων, να αντιμετωπίσουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής με μια παλιά θεώρηση αποσπασματικών ενεργειών, χωρίς σχεδιασμένη στρατηγική και στόχευση. Χρειάζεται νέο πνεύμα και πιστεύω ότι οι δυνατότητες για την Αττική είναι πολύ μεγάλες, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό το άλμα από το παλιό στο νέο», πρόσθεσε.