Διάψευσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με αντικείμενο την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Καμία συνάντηση. Είναι ανακριβές το δημοσίευμα. Δεν μου έχει γίνει καμία κρούση. Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ο πόλος που έχουμε σχηματίσει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Κουβέλής, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», η συνάντηση έγινε πριν μερικές εβδομάδες και ο κ. Σταμάτης μετέφερε στον κ. Κουβέλη, πρόταση του πρωθυπουργού. Το σενάριο για την εκλογή του Φώτη Κουβέλη στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, περιλαμβάνει και εθνικές εκλογές, αν δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι από την παρούσα Βουλή.

Στο μεταξύ, στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ακόμη πως «το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε με βάρβαρες πολιτικές, αλλά εν πάσει περιπτώσει υπάρχει και πρέπει να μοιραστεί».

Χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα που χύνονται στην Ευρώπη για την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, λόγω των πολιτικών που ασκούνται, φέροντας για παράδειγμα τις πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα για εφαρμογή πολιτικών.

«Τι σχέση έχει πχ η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τις διεθνείς υποχρεώσεις τις χώρας; Με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης;» αναρωτήθηκε.

Ως προς την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει διεθνείς υποχρεώσεις και η μονομερής διαγραφή του χρέους θα οδηγούσε σε χρεοκοπία.