Το 2016 οι νέες Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων

Χατζηδάκης: Στόχος μας να γίνουμε διεθνές θετικό παράδειγμα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:40
10/02/2014
Το 2016 οι νέες Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων
2
loading

Να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία το 2016 οι Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων είναι ο στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, στην ημερίδα με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων και Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων».

Την ημερίδα διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα Εθνικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων και Πρόληψης.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι, αυτήν τη στιγμή εξελίσσονται 12 διαφορετικά έργα ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα, που θα ξεπερνούν το 40% της επικράτειας και το 55% του πληθυσμού .

«Το στοίχημα όλων μας είναι από ουραγός της Ευρώπης, να γίνουμε ένα διεθνές θετικό παράδειγμα. Όχι μόνον διότι είναι ανεπίτρεπτο να απειλείται η Ελλάδα με καταδίκες και να απειλείται ο Έλληνας φορολογούμενος με πρόστιμα λόγω παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά γιατί η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας από κάθε άποψη» πρόσθεσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι, ήδη εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

- Στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία και τις Σέρρες υπάρχουν ήδη ανάδοχοι έργων.

- Το έργο της Δυτικής Μακεδονίας έλαβε διεθνή διάκριση από το περιοδικό «World Finance» ως το καλύτερο για το 2013 στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

- Στην Περιφέρεια της Αττικής βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων.

- Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν η τελευταία που εντάχθηκε στα έργα ΣΔΙΤ.

- Στην Περιφέρεια Ηπείρου το έργο εξελίσσεται γρήγορα και είναι θέμα λίγου χρόνου η ανάδειξη αναδόχου και εκεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar jbrookham

    Σιγά, σιγά, από την πολλή δουλειά και την πολλή ανάπτυξη [...]. Ποιό διεθνές θετικό παράδειγμα ρε, στην υπόλοιπη Ευρώπη οι έννοιες "χωματερές" και "παρατημένα μπάζα" είναι εδώ και δεκαετίες ανύπαρκτες.

  2. avatar Thanatos

    ΠΟΛΥΛΑΤΡΕΜΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ: ;;;; ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ ΤΟΥ , ΤΟ ALTER EGO TOY TON ΡΑΟΥΝΑ., ΛΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ;;;;;;;;
    ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ;;;;; ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ;;;;; ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΧΕΣ;;;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει