Ενώ η Βουλή των Ελλήνων αρχικά ανακοίνωσε μέσω του γραφείου Τύπου ότι θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών, τελικά ανακαλεί την απόφασή της μεταθέτοντας την δημοσίευσή τους για τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι «για πρακτικούς λόγους» όπως μας ειπώθηκε.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του έτους 2019 (αφορούν χρήση του έτους 2018) τελούν υπό την μέριμνα της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Πρόκειται για συνολικά 1.072 δηλώσεις των οποίων πρακτικά ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής. Στην πρώτη ανακοίνωση του γραφείου τύπου περί σημερινής δημοσιοποίησής τους αναφερόταν ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων».

Παράλληλα ευχαριστούσε όλους τους υπόχρεους «που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς επίσης το προσωπικό των υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, για την πολύτιμη συμβολή τους προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή δημοσίευση».