Όλα θα πάνε καλά αν τηρήσουμε αυτά που λένε οι ειδικοί, έτσι δεν θα επιβραδύνουμε και μόνο αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Αν πάνε όλα καλά, εκτός του ότι τη Δευτέρα ανοίγει το 35% της οικονομίας συνολικά, έως 1η Ιουνίου θα ανοίγει το 70-75% της οικονομίας, σημείωσε ο υφυπουργός.

«Καμία οικονομική δραστηριότητα δεν θα μείνει χωρίς στήριξη, σύντομα θα ανακοινωθούν και τα μέτρα για τον Ιούνιο» υπενθύμισε.

Αναφορικά με την εστίαση και τις καφετέριες, είπε πως γίνεται η αρχή με τους υπαίθριους χώρους αλλά μέσα στον Ιούνιο θα μπουν και οι εσωτερικοί και θα δοθούν, όπου είναι δυνατό, και χώροι δημοτικοί ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.

Ο κλάδος αυτός είναι προγραμματισμένο να ανοίξει την 1η Ιουνίου και ο κ. Παπαθανάσης είπε πως τώρα ολοκληρώνουμε πρώτη εβδομάδα της εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα, μεγάλο άνοιγμα της οικονομίας θα γίνει τη Δευτέρα και εξέφρασε τη στήριξή του σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, παρότι υπάρχουν αιτήματα για άνοιγμα νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

«Θα μπορούσαμε κι επιθυμούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα αλλά καλύτερα να στεκόμαστε στον αρχικό σχεδιασμό, οτιδήποτε έρθει καλύτερο μπορούμε να το υλοποιήσουμε» κατέληξε.